Husk forsikringsbevis og ankerkugle

Nedenstående skal kun ses som velmenende råd fra klubben efter at andre sejlere har fået bøde for nogle af de nævnte ting. Det er heller ikke en facitliste eller nødvendigvis fyldestgørende liste, men det er nogle af de ting som sejlere er blevet tjekket for denne sommer. Der er desværre stadig en del ting, der er op til fortolkning af de pågældende individer fra ordensmagten, men her er nogle af de ting I kan risikere at skulle fremvise ved en eventuelt kontrol.

 1. Forsikringsbeviset skal kunne fremvises. Det er et bevis på at du har en ansvarsforsikring på båden. Hos Danske Tursejlere kan du ringe over til dem og få dem til at sende dig forsikringsbeviset på e-mail. Beviset er dog kun gyldigt sammen med en kvittering for betalt præmie.
 2. Kvittering for betalt præmie af din ansvarsforsikring. Opbevar den sammen med dit forsikringsbevis.
 3. Ovenstående er der set eksempler på at ordensmagten kun godkender i papir/udprintet version.
 4. Speedbådsbevis hvis din båd kræver det. Det kan du læse mere om her.
 5. Redningsveste til alle ombord.
 6. Det er oplevet at nogle i speedbåde og både som vores, der har ligget for anker ved en strand eller lignende, har fået bøde for ikke at signalere med en sort ankerkugle. Lovteksten siger:
  Både til ankers
  Ankerlanterne, synlig mindst 2 sømil hele horisonten rundt. Om dagen en sort ankerkugle. Hvis bådens længde er under 7 meter, er ankerlanterne og kugle kun påbudt, hvis båden ligger for anker i eller nær et snævert farvand, eller hvor andre skibe normalt sejler.

  Så her er det op til fortolkning af de enkelte fra ordensmagten, om farvandet er snævert eller om der normalt sejler skibe. Det kunne være en simpel sort kegle (set på nettet til omkring 70kr) på et kosteskaft eller en fiskestang.
 7. Så er der alt det andet. Husk SRC bevis til din VHF radio, de gængse ramperegler, plan ikke tættere på kysten end 300 meter og sejl vinkelret på kysten hvis du skal ind til land med max 5 knob, udvis generelt godt sømandsskab.

Og nyd så det gode vejr og få nogle fantastiske dage og ture på vandet.

Knæk og bræk.

Skriv en kommentar

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com